fbpx

Inilah 9 Jenis Makanan Besarkan Payudara Yang Berkhasiat. Pilih & Kunyah

Tentu anda pernah terfikir,

Apakah makanan besarkan payudara yang berkesan, dan selamat diamalkan?

Sebenarnya ada banyak makanan berkhasiat yang boleh mempengaruhi perubahan saiz payudara anda.

Jadi kali ini Kami nak sajikan pilihan makanan semula jadi yang berpotensi untuk membesarkan payudara.

Ia berfungsi secara halus iaitu membantu meransang pertumbuhan hormon & seterusnya membina tisu-tisu baru & komponen lain yang penting untuk aset yang mantap.

Dan of course cara ni memang sempoi; makan dan nikmati perubahan pada diri anda.

Apa Khasiat Diperlukan Untuk Payudara?

makana-besarkan-payudara

Sebelum kita pergi lebih detail, mari kita tekuni makanan jenis apa yang sesuai untuk montokkan breast.

Untuk miliki saiz payudara yang ideal, kita memerlukan zat-zat ini:

  • Protein – Untuk membina tisu otot baru bahagian buah dada.
  • Vitamin – Bertindak sebagai antioksidan; awet mudah & mencegah kanser.
  • Lemak – Diperlukan supaya Miss Breast lebih berisi.
  • Kalsium – Menguatkan tulang, (terutama bahagian dada).

Hormon Tambahan

Satu lagi faktor yang tak kurang pentingnya adalah fungsi hormon dalam badan.

Namun, tak ramai yang mempunyai kandungan hormon yang optimum dalam tubuh, lalu ia mempengaruhi fizikal badan.

Sebab itu hormon tambahan ini diperlukan untuk menyokong hormon yang ada di dalam badan.

Ia akan bertindak sebagai “booster”, iaitu mengawal & menambah kandungan hormon supaya seimbang.

Bila kandungan hormon badan kita dalam optimum, aset pun jadilah cantik..

Proses ini berlaku secara semula jadi & hasilnya pun boleh bertahan lama selagi anda amalkan diet seimbang secara konsisten.

Antara hormon tambahan:

  1. Estrogen
  2. Phytoestrogen
  3. Progesteron
  4. Flavanoid
  5. Prolaktin
  6. Hormon tumbesaran manusia (Human Growth Hormone)

Inilah kriteria-krteria diperlukan untuk menyokong matlamat anda. Kandungan-kandungan ini kita boleh dapat dari 9 jenis diet yang ada di bawah ini.

Sudah sedia? Jom, mulakan!

Kandungan Artikel

9 Makanan Besarkan Payudara

Klik gambar bawah kalau nak baca terus point-point yang anda ingin tahu

1. DAGING
Untuk Membina Tisu & Lemak Payudara

2. MAKANAN LAUT
Baik untuk Meningkatkan Libido Wanita

3. SUSU
Khasiatnya Tersedia Untuk Payudara

4. BIJI-BIJIAN
Jadikan Diet Tambahan Harian

5. KEKACANG
Pelbagai Manfaat Untuk Badan

6. BUAH-BUAHAN
Diet Yang superb!

7. SAYUR
Kandungan Antioksidan Tinggi

8. HERBA
Antara Makanan Besarkan Payudara Boleh Dicuba

9. BIJIRIN
Rutin Harian Yang Bermanfaat

1. Daging

Untuk Membina Tisu & Lemak Payudara

Daging kaya dengan sumber protein.

Daging adalah antara diet no.1 dalam usaha membesarkan payudara dengan baik.

Ia sangat kaya dengan protein yang diperlukan untuk membina tisu bahagian payudara iaitu otot Pectoral.

Bagi mendapat hasil yang mengujakan, anda disyorkan mengambil diet ini pada kadar yang betul.

Apa maksudnya tu?

Ambil bahagian daging yang kurang lemak (lean meat) kerana portion ini yang mempunyai sumber protein yang tinggi.

Dan ia tak terhad pada daging lembu sahaja, tau.

Anda boleh juga ambil daging ayam sebagai pilihan kedua. Oh ya, daging kambing pun sesuai juga.

2. Makanan Laut

Baik untuk Meningkatkan Libido Wanita

Berita baik bagi penggemar makanan laut.

Sambil nikmati diet ini, anda berpeluang dapatkan saiz payudara ideal.

Makanan laut kaya dengan maganese, iaitu salah satu nutrient yang membantu tingkatkan hormon seksual.

Secara tak lansung ia bermanfaat untuk naikkan prestasi libido wanita.

Jadi mudah untuk bersama dengan cik abang nanti.

Sudah tentu, maganese ni juga berfungsi membesarkan payudara dengan menambahkan tisu di bahagian otot payudara.

Makanan laut yang disyorkan: Udang: Rangup dan ‘manis’.
Mussel (Siput Sudu, Kupang): Sedap kalau dapat yang fresh.
Oyster (Tiram): Kalau nak naikkan mood bersama suami, cuba makanan ni.

Kalau nak cuba seafood lain tiada masalah, asalkan ia kaya dengan maganese.

Cuma bagi yang ada gout, sila berhati-hati ya.

Kawal pengambilan diet anda, atau pilih makanan lebih selamat.

3. Susu

Khasiatnya Tersedia Untuk Payudara

Ini juga antara diet yang super. Kenapa super?

Selain menguatkan tulang, ia membantu membesarkan payudara supaya lebih firm & kencang.

Ia kaya dengan:

  • Phytoestrogen
  • Progesteron
  • Lemak
  • Prolaktin

kandungan ini akan bertindak sebagai “booster”.

Ini diakui oleh sebahagian pengamal tegar yang berjaya.

Kami ada terangkan tentang khasiat susu dalam 10 Cara Besarkan Payudara Dengan Cepat dan Berkesan.

4. Biji-Bijian

Jadikan Diet Tambahan Harian

Satu lagi diet yang boleh anda cuba adalah consume biji-bijian.

Bagaimana makanan ini boleh membantu besarkan payudara?

Ia mengandungi Lignan.

Kandungan ini diperlukan untuk tumbesaran buah dada.

Untuk mengamalkan diet ini, anda boleh gunakan pelbagai cara.

Antara bijian yang boleh diamalkan:

Fennel (Jintan) – kategori herba: Digunakan sebagai rempah masakan lazat.
Flaxseed (Biji Flaks): Sesuai sebagai sarapan ringkas. Rangup & mudah dihadam.
kredit: demandstudios
Bijan: Nak mudah? taburkan atas sajian sebagai hiasan tambahan.
Biji Matahari: Sebaiknya ambil yang bukan sudah diproses menjadi kuaci.

5. Kekacang

Pelbagai Manfaat Untuk Badan

Kalau anda suka makan kacang, inilah pilihan sesuai untuk dikunyah.

Kekacang antara sumber makanan yang bagus untuk dapatkan shape breast yang ideal.

Ini Kerana ia sarat dengan nutrient protein, lemak, dan isoflavone.

Isoflavone ini mempunyai fungsi sama seperti estrogen iaitu membentuk fizikal badan supaya berpenampilan lebih menarik.

Antara kekacang yang terpilih sebagai makanan untuk besarkan payudara:

Kacang Badam: Baik untuk otak.
kredit: stylecraze
Buah Berangan: Makan masa panas-panas; syok!
Kacang Tanah: Kecil tapi khasiat besar.
kredit: alphacoder
Kacang Pistasio: Syok kunyah sambil tengok drama.
Kacang Soya: Nak cara mudah? minum susu soya.
Chickpeas (Kacang Arab): Enak dijadikan sajian.
Kredit: Wikipedia

Bagi kami, kekacang antara cara mudah untuk besarkan Breast. Boleh consume sambil buat kerja, tengok tv, layan movie.

Mudah, santai, & ringkas.

Atau anda boleh consume tempe, tauhu, atau minum susu soya. Masih lagi kaya dengan protein.

6. Buah-Buahan

Diet Yang Superb!

Ini antara makanan yang seronok dikunyah.

Memang rugi kalau tak cuba, sebab banyak buahan yang support untuk besarkan Miss B.

Selain kaya vitamin, ada buahan ini mempunyai lignan & estrogen,

ia membantu rangsangkan hormon badan, terutama bahagian payudara.

Berbaloi sangat kalau nak amalkan. Sambil kunyah-kunyah, dalam diam dah boleh rasa perubahan saiz.

Antara buah membesarkan payudara yang mengandungi lignan & estrogen:

Epal: “an apple a day keeps the doctor away” .
Ceri: Masam masam manis.
Oren: Juicy; sedap dibuat jus.
Tembikai: Kalau kudap masa waktu panas memang padu. 
Strawberi: Sesuai dijadikan smoothie.
Plum: Atau cara mudah, boleh cuba makan prun.
Raspberry: Rasanya masam, ada orang tak tahan.
Peach: Rangup & berjus.

Satu lagi kebaikan buah-buahan ini adalah ia mengandungi antioksan.

Ia bertindak sebagai anti penuaan.

Sangat recommeded bagi anda yang nak kelihatan awet muda.

7. Sayuran

Kandungan Antioksidan Tinggi

Satu lagi makanan besarkan payudara yang berkhasiat adalah sayuran. Mengandungi:

  • lignan
  • estrogen
  • phytoestogen

Sayuran berfungsi sebagai peransang hormon badan, terutama bahagian payudara agar lebih kencang dan berisi.

Antara sayuran terpilih:

Kobis: Kaya vitamin A & C.
Lobak: Juga baik untuk mata.
Terung: membantu turunkan paras kolestrol.
Taugeh: baik untuk ibu mengandung.
kredit: wikia

Asparagus: Nak sedap? Buat goreng belacan.

Bawang putih: berfungsi sebagai antipenuaan.
Timun: Rasa yang nikmat bila dicicah dengan sambal belacan.
Labu: Boleh dijadikan sebagai krim payudara.
Ubi Bit Merah: Boleh dijadikan sebagai smoothie.
Kredit: Wikipedia

Satu lagi khasiat sayuran adalah ia kaya dengan:

  • Antioksidan – membantu cegah kanser dari awal, terutamanya payudara.
  • Iron & kalsium – baik untuk tulang.

8. Herba

Antara Makanan Besarkan Payudara Boleh Dicuba

Bagi anda yang mahukan hasil yang cepat, apa kata anda amalkan pengambilan herba.

Pelbagai herba yang bagus boleh diamalkan. Antaranya:

Pueraria mirifica: Antara herba pilihan untuk besarkan payudara.
kredit: iatitai
Manjakani: Khasiat yang tak perlu dipertikai..
kredit: google
Halba: Rempah berkhasiat.
kredit: google

Licorice: Akar manis.

kredit: google

Kebanyakan herba kaya dengan kandungan:

  • Estrogen
  • Phytoestrogen
  • Progesteron
  • Flavanoid
  • Prolaktin

Jika anda tekuni kandungan-kandungan atas, ia sangat sinonim dengan keperluan payudara.

Kami ada sentuh tentang herba yang kerap diguna dalam produk besarkan payudara dalam artikel lepas.

Perkara penting: bagi anda yang nak mengamalkan herba,

make sure anda tahu kadar dos yang sesuai.

Kesan herba memang cepat, namun jika overdoes akan memberi side effect tidak sihat pada badan.

Nak lebih selamat, dapatkan nasihat dari pakar.

Atau kaji dan pilih produk besarkan payudara yang sesuai dengan anda.

9. Bijirin

Rutin Harian Yang Bermanfaat

Tahukah anda, nasi juga makanan boleh besarkan payudara?

Selain karbohidrat, bijirin juga kaya dengan estrogen. Bijirin yang mengandungi estrogen:

barli: menyejukkan badan.
Kredit: berkeleywellness
Beras: Makanan ruji harian kita.
Gandum: dikatakan membantu mencegah diabetes.

Tips Tambahan

Kalau kita ikuti kesemua makanan ini sangat berbaloi untuk keperluan kesihatan.

Perlu diingat, untuk dapatkan hasil yang positif, anda tidak boleh bergantung pada satu jenis diet sahaja.

Kesemua diet ini melengkapi antara satu dengan lain. Jadi sebagai permulaan, ini tips tambahan ringkas:

1. Banyakkkan minum air

Ini membantu untuk membuang segala toksin dalam badan.

Badan sukar menerima zat makanan berpunca dari toksin yang berkumpul dalam badan.

Malah, kalau anda ada amalkan mana-mana produk kesihatan pun perlu lakukan amalan ini.

Justeru, disarankan ambil sekitar 7-8 gelas sehari untuk kebaikan badan.

2. Kerap Makan Buah

Ini adalah kaedah ‘senang-lenang’.

Pilih buah kegemaran anda, dan jadikan kudapan harian.

Sebaiknya, makan buah sebelum mulakan saijan berat.

Selain sunnah, ia membantu penghadaman.

3. Kawal kandungan Lemak Makanan

Lemak antara diet diperlukan untuk bina saiz payudara yang ideal.

Kerana dalam payudara, lemak antara bahagian yang majoriti.

Boleh lihat pada diagram di bawah.

kredit: visualsonline

Bagaimanapun, pengambilannya perlu dikawal supaya tidak berlaku obesiti.

Cara selamat untuk dikawal: bersenam.

Salah satu punca payudara kecil adalah berat badan yang tidak ideal.

Untuk ketahui punca-punca lain, anda boleh baca tentang: punca payudara kecil & cara atasi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
PERHATIAN: Jangan beli produk payudara dulu sebelum cuba teknik ini

Belajar Teknik Urutan Payudara Ini & Lihat Sendiri Perubahan Sebanyak 1cm Dalam 10 Minit!

Terbukti berkesan jika anda follow step macam dalam panduan yang bakal kami kongsikan

Percuma: 4 Step Panduan Urutan Payudara (Penerangan & Animasi)

Serius nak cantik? Nak pikat suami? Jadi lebih confident? Jangan tunggu lagi.
Isi nama & emel anda di bawah sekarang.

Kesimpulan

Terima kasih kerana anda sudah selesai membaca artikel ini.

Ada banyak makanan yang boleh membantu anda yang bukan sahaja boleh dapatkan saiz breast yang anda impikan,

Malah ia kaya dengan khasiat untuk kesihatan badan.

So point yang penting adalah amalkan pemakanan sihat supaya ia boleh merubah penampilan anda menjadi lebih menarik.

Dua-dua kita nak; sihat & cantik.

Semoga artikel ini boleh bantu anda dalam memilih jenis makanan besarkan payudara.

Selamat mencuba.